Monday, October 24, 2016

Προτάσεις για Παιχνίδι στο σπίτι με τα παιδιά σας!


Ο χρόνος που καταναλώνετε με τα παιδιά σας στο σπίτι είναι πολύτιμος και ενίοτε περιορισμένος ιδίως στις μέρες μας. Μειώστε το χρόνο παραμονής των παιδιών στην τηλεόραση, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τον υπολογιστή και ξεκινήστε να περνάτε ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο μαζί τους. Για το λόγο αυτό, συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε 6 διαφορετικές ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι. Καλή διασκέδαση.  

Παντομίμα:
Το παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων. Γνώριμο, οικείο, διασκεδαστικό. Ιδανικό για μέσα στο σπίτι. Διαλέξτε ένα θέμα, όπως επάγγελμα, ζώο, ήρωα ταινίας ή βιβλίου, και μιμηθείτε το. Προσοχή! Χωρίς λόγια, μόνο με κινήσεις!  

Κρύο - Ζέστη:
Κρύψτε ένα παιχνίδι μέσα σε κάποιο σημείο του σπιτιού. Όσο ο παίκτης που ψάχνει είναι μακριά από το αντικείμενο ή ψάχνει σε λάθος μέρος, ο άλλος παίκτης λέει «κρύο». Όταν ο παίκτης πλησιάζει το κρυμμένο αντικείμενο, ο άλλος παίκτης λέει «ζεστό». Με αυτή τη βοήθεια το παιδάκι σας θα μπορέσει να βρει το αντικείμενο και να γίνει ο μεγάλος νικητής!

Επιτραπέζια:

Διαχρονική αξία. Μεγάλη ποικιλία για όλα τα γούστα. Γνώσεων, περιπέτειας, ενέργειας, μνήμης. Διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και χρησιμοποιήστε όλες τις αισθήσεις σας. Παίζοντας επιτραπέζια πετυχαίνετε τόσο την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη και η παρατηρητικότητα όσο και τη διασκέδαση.

Κουκλοθέατρο:
Φτιάξτε το δικό σας ή αγοράστε ένα έτοιμο. Αφήστε τα παιδιά σας να δώσουν τη δική τους παράσταση, κόψτε εισιτήριο και παρακολουθήστε αναπαύτηκα στους καναπέδες σας!  Σε περίπτωση που τα παιδάκια σας πάνε σχολείο σε προχωρημένη τάξη του δημοτικού μπορείτε να αυξήσετε το βαθμό δυσκολίας. Μοιράστε ρόλους όπως σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ταξιθέτης κ.ο.κ. Δημιουργικό και διασκεδαστικό μαζί!

Χορογραφίες:
Όλοι αγαπάνε τη μουσική! Μικροί και μεγάλοι! Βρείτε το αγαπημένο σας τραγούδι και δημιουργήστε μια ρυθμική, αστεία χορογραφία. Εναλλακτικά βρείτε μια έτοιμη στο Internet και απλά ακολουθήστε! Ότι και αν διαλέξετε το αποτέλεσμα θα είναι ξεκαρδιστικό!

Φτιάξτε το δικό σας περιοδικό:
Μετατρέψτε τους μικρούς μπόμπιρες σε reporters. Θα χρειαστείτε ένα κενό τετράδιο, μαρκαδόρους πολλά περιοδικά, ψαλίδι και κόλλα. Κόψτε εικόνες, γράμματα, φιγούρες και κολλήστε τα στο λευκό τετράδιο. Φτιάξτε μία μικρή ιστορία ή χωρίστε το τετράδιο σε θεματικές (φαγητό, πρόσωπα, τοπία). Οι πολύχρονες εικόνες και η διαδικασία της σύνθεσης θα τους φανεί μοναδική!



Location: Athens, Greece