Wednesday, May 31, 2017

Το Τμήμα Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας

Οι φοιτητές του Tμήματος Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Πειραιά πραγματοποίησαν  εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (ΠΕΝ) το οποίο εδρεύει στην περιοχή της Καλλιθέας. 

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο ο οποίος προσφέρει  μια στοργική αγκαλιά σε παιδιά που έχουν υπάρξει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και στερούνται την απαραίτητη φροντίδα και προστασία από το οικογενειακό τους περιβάλλον.  Τα παιδιά (ηλικίας από 2 ½ έως 5½  ετών) βρίσκουν στο ΠΕΝ ένα καταφύγιο, ένα ζεστό και ισορροπημένο περιβάλλον μέσα στο οποίο νιώθουν ασφάλεια και συναισθηματική κάλυψη. 

Στα πλαίσια της παραπάνω επίσκεψης οι  φοιτητές  διοργάνωσαν δράσεις  με σκοπό να προσεγγίσουν αυτή την τόσο ευαίσθητη κατηγορία παιδιών. Ενημερώθηκαν επίσης, από  την κοινωνική λειτουργό τόσο για το έργο του ιδρύματος , όσο και για τη δυνατότητα εθελοντικής συμμετοχής τους σε αυτό. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το  προσωπικό του ιδρύματος για την αποδοχή των φοιτητριών μας στο χώρο τους και ελπίζουμε η  παραπάνω επίσκεψη να αποτελέσει την αφετηρία για περαιτέρω συνεργασία στο μέλλον.




Location: Athens, Greece