Wednesday, April 27, 2016

"Τα παράξενα πρόσωπα του Πικάσο" Βιωματικό Σεμινάριο

Το Τμήμα Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργάνωσε ένα βιωματικό σεμινάριο αφιερωμένο στο έργο του Πικάσο και τις σημαντικότερες περιόδους της καλλιτεχνικής του δημιουργίας (μπλε περίοδος, ροζ περίοδος, κυβισμός, κολλάζ), με προσκεκλημένη εισηγήτρια την κα Μαρία Μπούτση (Νηπιαγωγός, ΜΑ στην Ειδική Αγωγή).

Με αφορμή τα "παράξενα πορτρέτα", οι  παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν για τη διαφορετικότητα, να παίξουν παιγνίδια ρόλων, να κατασκευάσουν "ιστορικές" γραμμές, να δημιουργήσουν παραμύθια και να πειραματιστούν με τεχνικές, δημιουργώντας τα δικά τους έργα τέχνης.

Το συγκεκριμένο εργαστήρι χρησιμοποίησε την Τέχνη ως εργαλείο εξοικείωσης των ενηλίκων με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά κατά την εισαγωγή τους σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο και πρότεινε τεχνικές συγκρότησης της ομάδας και διαχείρισης των δυσκολιών που προκύπτουν. Το βιωματικό αυτό σεμινάριο φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμο και στους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, καθώς τους έδειξε δημιουργικούς τρόπους για την  αντιμετώπιση της διαφορετικότητας μέσα από μια ομαδική προσέγγιση.

Location: Athens, Greece