Friday, November 18, 2016

Επίσκεψη των τμημάτων Ειδικής Αγωγής και Λογοθεραπείας στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «Ορίζοντες»

Στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες", φοιτητές από το προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής καθώς και από το τμήμα Λογοθεραπείας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο εν λόγω  κέντρο. Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» είναι ένας φιλανθρωπικός φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας,  που λειτουργεί ως Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση.
Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δομή και τη λειτουργία του κέντρου. Πολύ σημαντική ήταν και η ανάπτυξη εκπαιδευτικών και θεραπευτικών μεθόδων διδασκαλίας από εξειδικευμένους Ψυχολόγους και Λογοθεραπευτές του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες". Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές της Ψυχοπαιδαγωγικής και την πρακτική εφαρμογή τους, και εξοικειώθηκαν με μεθόδους παρέμβασης όπως το TEACCH, οι κοινωνικές Ιστορίες, το Σύστημα Ανταλλάξιμων Αμοιβών, το εναλλακτικό σύστημα επικοινωνίας Μakaton κ.α.  Στη συνέχεια παρακολούθησαν δια ζώσης τα προγράμματά του Κέντρου, με παρατήρηση εντός των τμημάτων.

Με το πέρας της εκπαιδευτικής συνύπαρξης, φοιτητές και καθηγητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ανανέωσαν το ραντεβού με το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες" με σκοπό την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και επιμορφωτικών δράσεων στο εγγύς μέλλον.



Location: Athens, Greece